Loading...
S in M serija2022-09-23T21:25:12+02:00

ALMIT S in M serija

Erozija in oksidacija

Spajkalne konice je pred erozijo in oksidacijo mogoče zaščititi. Patentirana S-linija je uspešno dokazala, da njena uporaba močno zmanjša erozijo in na ta način zelo podaljša življenjsko dobo konic. Kar velja za S-linijo in erozijo, velja za M-linijo in oksidacijo. Patentirana M-linija oksidacijo konic skoraj popolnoma prepreči.

Nova generacija zlitin

S in M serija sta utrla pot novi generaciji zlitin z mikro-aditivi, ki je bila razvita v Almitovih razvojnih laboratorijih in je zaradi svojih revolucionarnih karakteristik na novo definirala spajkalni proces. Dodatek železa v spajkalno zlitino zmanjša odstranjevanje železa iz spajkalne konice in zagotavlja njeno dolgo življenjsko dobo.

Manjša erozija + manjša oksidacija = manjši stroški

Formula je zelo enostavna in pravilna: manjša kot sta erozija in oksidacija, natančnejša in hitrejša je spajkalna konica. Še dva razloga za erozijo železa na konici med uporabo spajk brez svinca sta daljši čas spajkanja in višja temperatura, ki je potrebna zaradi višje temperature taljenja zlitin brez svinca. Kombinacija Almitovih visokokvalitetnih fluksov in naših M-Line zlitin izboljša omočljivost pri nižji temperaturi in skrajša čas spajkanja. Posledica tega je daljša življenjska doba konic ter znatno zmanjšanje stroškov.

Minimiranje erozije železa na konici z našo novo M serijo je vidno tudi s primerjavo površine spajkalne konice. Preizkus je bil opravljen po 20.000 dodajanjih spajkalne žice pri temperaturi konice 380 ° C. S primerjavo površine, ki smo jo spajkali z našo M-Line spajkalno žico s konico, ki smo jo spajkali s standardnim SAC305, lahko opazimo zmanjšanje erozije kar za 86%. Ta opažanja so prikazana na naslednjih slikah:

almit_lfm48m_erosion.11 standard_sac305_erosion.22

standard_sac305_soldering.33 almit_lfm48m_soldering.44

M serija – preprečuje oksidacijo

Predvidena življenjska doba konic ni odvisna le od stopnje erozije, temveč tudi od oksidacije. Oksidirana spajkalna konica se le s težavo omoči in težje tali spajko ali v najslabšem primeru sploh ne. Almitova M-linija ne dovoljuje, da bi prišlo do takih težav, saj skoraj popolnoma preprečuje oksidacijo spajkalnih konic. Almitovi strokovnjaki so razvili inovativno spajkalno žico z dodatkom galija (Ga), ki preprečuje oksidacijo spajkalne konice. Ko teče fluks, ki je v spajkalni žici M serije proti spajkanemu spoju, majhna količina spajke ostane na konici in preprečuje, da bi železna plast konice oksidirala.

SORODNA VSEBINA IN KATALOGI

NE SPREGLEJTE

KATALOGI

Go to Top

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/abtehnik/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373