Loading...
Doziranje – Od zamisli do rešitve na ključ2022-09-23T21:20:17+02:00

MTA Volumetrično doziranje

Od zamisli do rešitve na ključ

Unitechnologies SA je s svojo mta® blagovno znamko strokovnjak za volumetrično doziranje majhnih količin različnih snovi. Širok izbor proizvodov vključuje komponente, samostojne sisteme, polavtomatske namizne robote in povsem avtomatske proizvodne celice ali linije. Odlična opremljenost laboratorijev omogoča kakovostno testiranje vzorcev s preizkušenimi in potrjenimi mta® dozirnimi tehnikami.

.

Ko je mta® tehnika validirana, naročnik prejme podrobno ponudbo za želen stroj, prilagojen zahtevam naročnika. Poleg avtomatizacije doziranja je v ponudbi tudi avtomatizacija drugih povezanih procesov. Strojni in programski inženirji, oblikovalci in tehnologi proizvajalca omogočijo naročniku  najprej testiranje v Unitechnologies, nato instalacijo in izobraževanje pri naročniku ter kasnejše vzdrževalne servise.

Servis & vzdrževanje

Laboratoriji za testiranje

Med preučevanjem različnih možnosti in dozirnih tehnik strokovnjaki testirajo vse elemente in fizikalne lastnosti do najmanjših podrobnosti. Na podlagi analiz določijo najustreznejšo mta® dozirno tehniko za določeno aplikacijo in izdelajo poročilo, v katerem so opisani vzroki za izbor  metode in način izvedbe do podrobnosti.

Proces & inovacije

mta®-jevi procesni specialisti nenehno razvijajo skladno z razvojem znanosti in trga ter specifičnimi zahtevami in potrebami naročnikov nove inovativne procese in proizvode.

Podpora strankam

Unitechnologies s svojim visoko tehnološkim sistemom za podporo strankam zagotavlja hitro in zanesljivo podporo z nasveti, intervencijami na daljavo ali obiski pri strankah. Vedno je na razpolago tudi veliko število rezervnih delov.

Prisotnost po celem svetu

Unitechnologies ima kot partner številnim podjetjem v avtomobilski, elektronski, medicinski, urarski in drugih industrijah razvito mednarodno mrežo distributerjev, ki se predano posvečajo prodaji in nudijo kupcem tehnično podporo in nasvete.

Švicarska kakovost

Več kot 3500 prodanih sistemov, ki so proizvedeni skladno z ISO 9001 kriteriji, so dokaz za “Swiss made” kakovost in zadovoljstvo strank po celem svetu.

Volumetrično doziranje

mta® dozirniki so izredno natančni in dosegajo najnatančnejšo možno kontrolo volumna v industriji doziranja tekočin. Omogočajo odlično ponovljivost doziranja mikro-volumnov od 0,1mm³. Črpalna enota vzdržuje natančnost v najzahtevnejših okoliščinah – ne glede na spremembe temperature, viskoznosti ali površino nanašanja. mta® dozirniki delujejo na osnovi bata, ki se premika skozi dozirno komoro in prenaša točno določeno količino tekočine skozi šobo.

Pred izbiro ustrezne dozirne tehnike, strokovnjaki v laboratoriju natančno preučijo stranki-no aplikacijo in analizirajo lastnosti, kot so: specifična gostota materiala, ki ga bo potrebno dozirati, mešalna razmerja in viskoznost. mta®-jeve standardizirane dozirne tehnike omogočajo doziranje dvokomponentnih ali enokomponentnih snovi.

Dozirnik je lahko vgrajen v različne mta® standardne platforme, tako za za popolnoma avtomatske kot polavtomatske operacije – npr.: MRC500 robotska celica, TR300 namizni robot, OEM robot ali postaja.

Princip delovanja črpalke

Osnovni princip delovanja črpalke kombinira linearno in rotirajoče gibanje, kot je prikazano na sliki. Linearno gibanje (glej 2. in 4. korak na sliki desno) določa količino materiala, rotirajoče gibanje (glej 3. korak na sliki) pa prenaša material od črpalke na vhodu proti izhodu. Ta rešitev je zelo natančna.

Legenda slike: 1. začetna pozicija, 2. polnjenje, 3. rotacija, 4. doziranje in vrnitev v osnovni položaj.

.

Konstanten pretok pri doziranju

Stalen pretok je dosežen s pomočjo progresivne črpalke in rotirajočega gibanja spiralnega rotorja v elastomerni stator. Zaradi natančne in komplementarne geometrije rotacija rotorja v stator ustvarja količino snovi, ki je stalna in nespremenljiva ter se giblje proti izhodu/izlivu. To gibanje je vzrok za izsesavanje, ki tekočino potiska naprej proti dozirni šobi. Pretok je proporcionalen hitrosti rotorja in je nadzorovan z visoko natančnostjo.

Zaradi nizkih strižnih napetosti je ta metoda primerna za tekočine, ki so občutljive na strige, tiksotropne in zelo viskozne tekočine.

.

Brizganje

Potrebe po manjših volumnih in krajših ciklih se stalno večajo. Sistem brizganja ponuja večjo hitrost, visoko natančnost in več fleksibilnost v smislu dostopnosti in oblike nanosa. Ta brezkontaktna dozirna tehnika uporablja za potiskanje kapljic tekočine iz šobe pnevmatsko ali piezoelektrično gnane ventile. Na ta način doziramo majhne količine in volumne.

Ker pri tej metodi ni kontakta s površino in ni potrebna uporaba igle, je tekočina lahko dozirana v tesne prostore po različnih tirnicah, kot so na primer: ravne linije, ostri koti… Največja prednost doziranja malih kapljic od zgoraj (nad delovno površino) je ta, da se izognemo vertikalnemu gibanju po Z osi in s tem znatno povečamo hitrost in skrajšamo čas cikla.

SORODNA VSEBINA IN KATALOGI

NE SPREGLEJTE

KATALOGI

Go to Top

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/abtehnik/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373