Loading...
MR NH spajkalna pasta2022-09-23T21:26:30+02:00

ALMIT MR-NH spajkalna pasta

Almit predstavlja novo formulo za učinkovitejše SMT spajkanje 

Kar se je do sedaj zdelo nemogoče, je z novo Almitovo spajkalno pasto mogoče. Proces spajkanja je z uporabo le-te enostavnejši, hitrejši in bolj ekonomičen.  

MR-NH spajkalna pasta brez halogenov omogoča zanesljivo tiskanje in izredno kakovosten spoj tudi pri »fine pitch« komponentah.

Z vse večjo miniaturizacijo tiskanih vezij in uporabo vedno manjših komponent, kot je 0201, je stabilno tiskanje lahko velik izziv, še posebej za proizvajalce, ki ne morejo zamenjati debeline šablone (npr. 150µm). Almit se je spopadel s to težavo in našel rešitev v novi spajkalni pasti MR-NH tip 4, ki omogoča stabilno tiskanje tudi pri izredno majhnem razmerju med širino reže in debeline šablone (»aspect ratio«*), kot je 0,45. S tem je ovrženo do sedaj splošno priznano pravilo, da tiskanje mogoče le nad mejo 1,5. Z uporabo Almitove MR-NH spajkalne paste se lahko enostavno izognete dragi menjavi šablon in dolgotrajnemu zaporednemu tiskanju.

Prav tako je ovženo nepisano pravilo, ki je veljalo do sedaj, da mora biti za učinkovito tiskanje »area ratio«** vsaj 0,66 ali večji. Odkar je Almit predstavil svojo vrhunsko MR-NH spajkalno pasto, je tiskanje mogoče tudi takrat, ko je to razmerje manjše od 0,6 (area ratio). 

* Aspect area=Width of aperture/Tickness of stencil foil
**Area ratio= Aperture opening area/Aperture walls area

SORODNA VSEBINA IN KATALOGI

NE SPREGLEJTE

KATALOGI

Go to Top

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/abtehnik/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420