Loading...

V AB tehniku zastopamo vodilne svetovne znamke s področja spajkanja in ponujamo opremo za ročno in robotsko spajkanje ter spajkalne materiale. Paleto svoje ponudbe zaokrožamo še z optičnimi HD mikroskopi ter sredstvi za SMT čiščenje.

AB tehnik novosti: Productronica 2019

Almit predstavlja novo formulo za učinkovitejše SMT spajkanje

Kar se je do sedaj zdelo nemogoče, je z novo Almitovo spajkalno pasto mogoče. Proces spajkanja je z uporabo le-te enostavnejši, hitrejši in bolj ekonomičen.

MR-NH spajkalna pasta brez halogenov omogoča zanesljivo tiskanje in izredno kakovosten spoj tudi pri »fine pitch« komponentah.

Z vse večjo miniaturizacijo tiskanih vezij in uporabo vedno manjših komponent, kot je 0201, je stabilno tiskanje lahko velik izziv, še posebej za proizvajalce, ki ne morejo zamenjati debeline šablone (npr. 150µm). Almit se je spopadel s to težavo in našel rešitev v novi spajkalni pasti MR-NH tip 4, ki omogoča stabilno tiskanje tudi pri izredno majhnem razmerju med širino reže in debeline šablone (»aspect ratio«*), kot je 0,45. S tem je ovrženo do sedaj splošno priznano pravilo, da tiskanje mogoče le nad mejo 1,5. Z uporabo Almitove MR-NH spajkalne paste se lahko enostavno izognete dragi menjavi šablon in dolgotrajnemu zaporednemu tiskanju.

Prav tako je ovženo nepisano pravilo, ki je veljalo do sedaj, da mora biti za učinkovito tiskanje »area ratio«** vsaj 0,66 ali večji. Odkar je Almit predstavil svojo vrhunsko MR-NH spajkalno pasto, je tiskanje mogoče tudi takrat, ko je to razmerje manjše od 0,6 (area ratio).

Nova spajkalna pasta MR-NH je bila nominirana kot inovacija za prestižno nagrado “Productronica Innovation Award”. 

* Aspect area=Width of aperture/Tickness of stencil foil
**Area ratio= Aperture opening area/Aperture walls area

Weller predstavlja novo WX smart platformo 

Weller je izdatno razširil ponudbo aktivnih spajkalnih konic RT serije, ki zagotavljajo visoko natančnost, hkrati s povečano učinkovitostjo in močjo. Konice je mogoče uporabljati ekskluzivno na WX platformi profesionalnih spajkalnih postaj.

Veliko navdušenja in občudovanja pa je med obiskovalci požel prototip “futuristične” WX smart spajkalne postaje nove generacije, ki bo na voljo v naslednjem letu.

Unitechnologies – MTA utrjuje svoj položaj vodilnega

Unitechnologies – MTA, vodilni proizvajalec robotskih spajkalnikov, je predstavil dve glavni novosti, in sicer nov laserski robotski spajkalnik in novo rešitev za robotsko spajkanje s spajkalno konico, kjer spajkamo od spodaj.

Stannol deluje odgovorno in transparentno

Stannol s svojo linijo Fairtin spajkalnih materialov opozarja na svojo “zeleno” držo, odgovorno in transparentno, prijazno do okolja in pošteno do zaposlenih. Je prvi med proizvajalci spajkalnih materialov, ki je razvil serijo pravičnih spajkalnih palic in spajkalnih žic za uporabo v industrijski proizvodnji. Proizvajalci, ki spajkajo s Fairtin spajkalnimi materiali ustvarjajo izdelke, ki so prijaznejši do okolja in družbe.

Če je poslovna politika vašega podjetja okoljsko in socialno naravnana, preizkusite Fairtin proizvode in jih vključite v svojo proizvodnjo!

Predstavljena je bila nova serija spajkalnih žic Kristall 600 Fair (REL0) in Kristall 611 Fair (REM1), pa tudi Stannolova inovacija ALU1 – nova spajkalna žica za aluminij.

Zevatron predstavlja rotirajočo spajkano mizo

Zevatron je predstavil svojo novo rotirajočo spajkalno mizo s 4 postajami za polavtomatsko spajkanje konektorjev na tuljavah. Videti pa je bilo mogoče tudi njihove rešitve za več-osni transportni sistem, “mini wave”, selektivno spajkanje, različne spajkalne kadi, stroje za fluksanje…

Optilia zaokroža svojo ponudbo kamer s 4K resolucijo

Optilia je svojo ponudbo optičnih kamer zaokrožila s 4K sliko in HDMI izhodom.

2019-11-16T16:20:30+02:00
Go to Top

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/abtehnik/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420