Loading...
OPTIMIZACIJA SPAJKALNIH PROCESOV2018-10-05T11:03:13+02:00

V AB tehniku zastopamo vodilne svetovne znamke s področja spajkanja in ponujamo opremo za ročno in robotsko spajkanje ter spajkalne materiale. Paleto svoje ponudbe zaokrožamo še z optičnimi HD mikroskopi ter sredstvi za SMT čiščenje.

OPTIMIZACIJA SPAJKALNIH PROCESOV

Delovne procese lahko prenavljamo na različne načine in s tem dosegamo različne izboljšave. Vaš spajkalni proces vam lahko optimiziramo tako, da poiščemo najprimernejšo rešitev v skladu z vašimi željami in zahtevami. Svetovali vam bomo tako pri opremi kot pri materialih za spajkanje. Ponudimo vam lahko novo generacijo ročnih spajkalnikov s primernejšimi in hitrejšimi tehnologijami. Sicer pa si delo lahko olajšate s polavtomatskimi spajkalniki z vgrajenim podajalcem spajkalne žice ali pa z odločitvijo za spajkalnega robota, ki predstavlja najvišji nivo avtomatizacije delovnega procesa.  Da bo proces optimalen, je potrebno izbrati tudi ustrezen spajkalni material. V ponudbi imamo kakovostne spajkalne materiale po konkurenčnih cenah, vrhunske materiale za posebne aplikacije; tudi za robotsko spajkanje.

Spajkanje z roboti uporabljamo za večje serije v proizvodnji, ko si želimo hiter in produktivnejši delovni proces ter vedno enake, ponovljive in kakovostne spajkane spoje. S tem znižamo proizvodne stroške, učinkoviteje varčujemo z energijo in materiali. Robot razbremeni delavca v težkih in zdravju škodljivih delovnih pogojih. To je pomemben korak k izboljšanju pogojev dela in zdravju zaposlenih.

V svoji ponudbi imamo različne produkte različnih proizvajalcev, ki so specializirani za različne zahteve v proizvodnji. Eni ponujajo robustnost, drugi veliko hitrost, izredno natančnost, tretji konkurenčno ceno, enostavnost uporabe, različne velikosti delovne površine… V ponudbi so tako  “table top” kot “in line” roboti, standardizirane in “custom made” rešitve…. Mogoče je izbirati med različnimi tehnikami spajkanja, kot so: klasično s spajkalno konico, indukcijsko, lasersko, ultrazvočno, z odprtim plamenom… Na podlagi testiranja vaših vzorcev vam skupaj s proizvajalcem svetujemo ustrezno metodo za vas.

Pri robotskem spajkanju običajna spajkalna žica ne zadostuje, zato se je potrebno odločiti za spajkalno žico s primernim fluksem, ki ima sestavo prilagojeno za izbrano tehniko robotskega spajkanja. Fluks mora omogočati izredno hitro in kakovostno omočljivost ter ne sme špricati v okolico. Po celotni dolžini žice mora biti fluks prisoten v enaki količini in nikakor se ne sme zgoditi, da ga v delu žice ne bi bilo.

Go to Top

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/abtehnik/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420