Loading...
ECS – Produkti2019-01-07T17:48:26+02:00

Izkušnje so ključ do uspeha. Od 1982 se ECS zavzema za kakovost v razvoju in izdelavi izdelkov, ki se uporabljajo v proizvodnji, vzdrževanju in pri sestavljanju električnih sistemov in naprav.

ECS – Produkti

FLUX OFF – učinkovito odstranjuje fluks in druge ostanke po spajkanju

FLUX-OFF je blago, a učinkovito čistilo, ki z lahkoto odstrani tudi najbolj odporne madeže fluksa (tako na osnovi kolofonije kot vodotopne), spajkalnih olj in drugih nečistoč, kot so masti in umazanija. FLUX-OFF je brezbarven in ne pušča ostankov. Ne poškoduje običajnih materialov; uporabi na PVC -ju in polistirenu pa se je potrebno izogniti.

Področje uporabe: Nežno in intenzivno čiščenje tiskanih vezij in elektronskih komponenent. Primeren je tudi za razmaščevanje naprav in opreme.

Način uporabe: Čistilo razpršite po madežu, ki ga želite odstraniti. Za natančnejši nanos uporabite priložen podaljšek. Topilo naj deluje nekaj časa. Za zaščito tiskanih vezij po čiščenju priporočamo uporabo pršil PLASTIK ali URETHANE.

OXYD OFF – učinkovito odstranjuje oksidne in sulfidne plasti s kontaktnih površin

OXYD-OFF čisti kontakte in učinkovito odstranjuje oksidne in sulfidne plasti s kovinskih kontaktnih površin. Posebni inhibitorji omogočajo dolgoročno mazanje in zaščito pred korozijo. OXYD-OFF zmanjša površinsko napetost, ki povzroča napake, preprečuje padec napetosti in zagotavlja dolgoročno zaščito vseh elektro-mehanskih kontaktov.

Področje uporabe: OXYD-OFF je preverjen proizvod, ki se uporablja v radijskem in televizijskem inženerstvu, laboratorijih in servisih. Uporablja se ga na vseh vrstah stikal, premičnih kontaktih, potenciometrih in relejih, kontrolnem inženirstvu, telekomunikacijah, obdelavi podatkov, letalski in vojaški industriji, posebej primeren pa je za električno in elektronsko avtomobilsko opremo, kot so konektorji, vtikači in stikala.

Način uporabe: Natančno in enakomerno razpršite po površini, ki jo želite očistiti. Za natančnejši nanos uporabite priložen podaljšek. Raztopljene okside in sulfide lahko odstranite z uporabo SPRAYWASH-a. Pred uporabo oziroma priključitvijo na opremo počakajte (približno 15 minut), da topilo povsem izhlapi.

CONTACT CLEANER – univerzalno čistilo za kontakte in elektronsko opremo

CONTACT CLEANER je osnovan na uravnotežani mešanici izredno kakovostnih učinkovitih topil. Nizka površinska napetost in odlična sposobnost omočanja zagotavlja hitro penetracijo v površinske razpoke in pore, odstranjevanje olj, masti, umazanije in drugih nečistoč. CONTACT CLEANER je učinkovit povsod, kjer je potrebno kakovostno čiščenje. CONTACT CLEANER zelo hitro izhlapi in ne pušča ostankov.

Področje uporabe: Nežno, a učinkovito čiščenje kontaktov, relejev, komponent in elektronske opreme. CONTACT CLEANER je primeren za natančne instrumente in občutljive elektronske komponente. Lahko nadomesti ali dopolnjuje ultrazvočno čiščenje in razmaščevnje s paro.

Način uporabe: Razpršite po površini, ki jo želite očistiti. Za čiščenje težje dostopnih mest uporabite priložen podaljšek.

ISOPROPANOL – univerzalno blago čistilo čistosti nad 99,9%

ISOPROPANOL je univerzalno blago čistilo, ki ima odlično omočljivost in sposobnost raztapljanja. To omogoča hitro in učinkovito odstranjevanje nečistoč, kot so: prah, prstni odtisi, olje in drugo. ISOPROPANOL ne uničuje materialov in zelo hitro izhlapi brez da bi pustilo kakršne koli ostanke.

Področje uporabe: Učinkovito čiščenje električnih in mehanskih delov, čiščenje ostankov po spajkanju in spajkalnih šablon. Razvit je bil posebej za čiščenje natančnih instrumentov in občutljive optične opreme.

Način uporabe: Razpršite po opremi, ki jo želite očistiti. Za natančnejši nanos uporabite priložen podaljšek. Če je potrebno, uporabite krpico, ki ne pušča vlaken, in obrišite, da opremo osušite.

Opozorilo: ISOPROPANOL-a ne uporabljajte na komponentah pod napetostjo. Preden priključite elektriko, mora topilo popolnoma izhlapeti.

MULTI – odstranjuje rjaste delce, preprečuje škripanje, čisti in varuje, podmaže

MULTI je večnamensko sredstvo za najrazličnejšo uporabo v električni in mehanični industriji in delavnicah. Tvori prozorno nevidno plast in ne poškoduje plastike, gume in barve. MULTI spodriva vlago, preprečuje kratek stik, korozijo in oksidacijo, raztaplja rjo, podmaže gibljive dele in sprošča zagozdene mehanizme. Čisti in preprečuje škripanje ter omogoča dolgotrajno zanesljivost.

Področje uporabe: Električna in mehanska oprema: vžigalni sistemi, osvetljevalni sistemi, elektronske komponente, uplinjači, vijaki, ključavnice, sedežni mehanizem, pedali… Delavnice in industrija: Električni in mehanski precizni instrumenti, orodja, kovinski delci, releji in stikala, elektronska oprema… Hobi, dom in vrt: kosilnice, motorji čolnov, električni gospodinjski aparati, drsna vrata, tečaji…

Način uporabe: Razpršite po opremi, ki jo želite obdelati. Za natančnejši nanos uporabite priložen podaljšek. Zaradi kapilarne privlačnosti doseže tudi težko dostopna mesta. Postopek od časa do časa ponovite.

DUSTER FL – učinkoviti odstranjevalec prahu

DUSTER FL je mikroskopsko čist in ne vsebuje vlage. Razvit je bil za aplikacije, ki zahtevajo izredno čistočo in vsebnost vode ni primerna. Močan brizg v trenutku odstrani delce iz najbolj nedostopnih mest. DUSTER FL ne pušča ostankov in je primeren za vse materiale.

Področje uporabe: DUSTER FL hitro in varno odstrani prah, vlakna in oksidirane delce z opreme vseh vrst. Priporočamo ga za učinkovito neabrazivno čiščenje občutljive elektronske opreme in komponent, računalnikov, optičnih instrumentov, fotografskih materialov, mikroskopske in laboratorijske opreme.

Način uporabe: Priložen cevni podaljšek vstavite v pršilno šobo doze. Da bo tlak maksimalen, pritiskajte pršilni gumb v intervalih. Ko pršite, držite dozo navpično, sicer delovanje ne bo optimalno.

PLASTIC – prozoren zaščitni konformni premaz za tiskana vezja in elektronske komponente

PLASTIC na osnovi akrilne smole je posebej primeren za elektronsko industrijo. Tvori svetleč, fleksibilen zaščitni sloj, ki je odporen na kisline, soli, plesni, korozivne hlape, toplotne in mehanske obremenitve, alkalije, alkohole, vlago in težke pogoje okolja. Učinkovit je v širokem temperaturnem območju od -70°C do 120°C. Lak lahko uporabljamo na različnih materialih, kot so kovina, plastika, les, karton, steklo in drugi. PLASTIC ne kaplja in omogoča spajkanje skozi plast laka. PLASTIC vsebuje UV indikator za kontrolo kakovosti. PLASTIC ustreza MIL-1-46058C. Tip akrilna smola.

Področje uporabe: Zaščita tiskanih vezij, komponent, žičnih kablov… Preprečuje plazeče tokove, korana efekt, kratek stik in razelektritev. Ščiti pred vodo, umazanijo in vlago. Preprečuje korozijo občutljivih delcev, ki so izpostavljeni zraku. Različne materiale, ko so les, karton, usnje…zaščiti pred vlago.

Način uporabe: Enakomerno razpršite po celotni površini z razdalje cca. 30 cm, da ne bo nanos tekoč. Če se pršilna šoba zamaši, jo očistite z razredčilom, acetonom ali terpentinom.

URETHANE – zelo odporen, zaščitni in izolativni konformni premaz

URETHANE je visoko kakovosten enokomponentni poliuretanski lak, ki je posebej primeren za uporabo v elektronski industriji. URETHANE ščiti in izolira tiskana vezja, električne motorje, transformatorje, elektronske komponente in opremo. Ščiti pred škodljivimi vplivi okolja, kot so vlaga, slani korozivni hlapi, plesen, toplotne in mehanske obremenitve. Urethane ustvari trden, stabilen, fleksibilen, neprevoden in odporen premaz, ki se odlično oprijema podlage.

Področje uporabe: Zaščita tiskanih vezij. Je odporen zaščitni premaz za električne motorje, transformatorje in drugo opremo ter komponente. Posebej primeren je za zaščito pred vlago, korozijo in kemikalijami.

Način uporabe: Najprej temeljito očistite podlago, ki je nameravate zaščititi. Dozo dobro pretresite in nanesite enakomerno plast z razdalje cca. 30 cm. Če je potrebno, nanesite dodatno plast čez 24 ur. Nanos naj se suši 20 minut. Po uporabi očistite pršilni gumb tako, da dozo obrnete na glavo in  nekajkrat pritisnete na pršilni gumb. Če se pršilna šoba zamaši, jo očistite z acetonom.

SCREEN – penasto čistilo z antistatičnim delovanjem

SCREEN vsebuje posebne raztopljene snovi za odstranjevanje umazanije in maščobnih plasti s stekla, plastike, keramike in kovin. Antistatični učinek opazno preprečuje dodatno onesnaževanje. SCREEN čisti nežno in je varen za uporabo. Ne pušča madežev, prask ali sledi. Primeren je za  čiščenje LCD in TFT ekranov.

Področje uporabe: Odstranjuje prah, maščobo, umazanijo, prstne odtise in ostanke nikotina z računalnikov, pisarniške in fotografske opreme, televizijskih ekranov, ogledal in stekel vseh vrst. Izboljša optično jasnost in zmanjša popačenje slike. Njegov antistatični učinek preprečuje dodatno onesnaževanje.

Način uporabe: Pred uporabo dozo dobro pretresite in razpršite po podlagi, ki jo želite očistiti. Pustite 30 sekund, da pena deluje in obrišite s krpico, ki ne pušča vlaken. Za vzdrževanje antistatičnega učinka postopek ponavljajte v rednih intervalih.

LABEL OFF – hitro in enostavno odstranjuje papirnate nalepke

LABEL-OFF hitro in enostavno odstranjuje papirnate nalepke z vseh materialov, ne da bi se pri tem poškodovala površina. Aktivna substanca penetrira skozi papir in raztopi lepilo. Ostanke lepila obrišite s krpico iz blaga ali papirja. Zaradi izredne moči raztapljanja, LABEL-OFF ni priporočljivo uporabljati na nekaterih materialih, kot je na primer polistiren. Če materiala ne poznate, čistilo najprej preizkusite na mali površini.

Področje uporabe: Odstranjevanje vseh vrst papirnatih nalepk. LABEL-OFF se je izkazal kot koristen doma, v trgovinah z darili, v rokodelski obrti in v pisarnah.

Način uporabe: Razpršite po nalepki, ki jo želite odstraniti in pustite, da deluje, dokler ni papir popolnoma premočen (približno 4 minute). Nato odstranite papir in obrišite preostanek lepila.

SORODNA VSEBINA IN KATALOGI

NE SPREGLEJTE

KATALOGI

Go to Top

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/abtehnik/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420