Loading...
CEIA2018-09-20T09:49:43+02:00

CEIA je s svojimi indukcijskimi grelnimi sistemi prisotna v najrazličnejših industrijah. Odlikujejo jih kompaktnost, ekstremna energetska učinkovitost in dolgoročna zanesljivost.

CEIA Indukcijski grelni sistemi

CEIA je italijansko podjetje, ki se ponaša z več kot 30-letnimi izkušnjami pri proizvodnji brezkontaktnih indukcijskih grelcev za obdelavo kovin. Visoko- in srednjefrekvenčni generatorji, bazne kontrolne enote in optični temperaturni senzorji so unikatne tehnološke rešitve, ki jih odlikujejo kompaktnost, ekstremna energetska učinkovitost in dolgoročna zanesljivost.

Vsak projekt, ki vključuje indukcijo, je specifičen in zahteva prilagojeno rešitev.  Po natančnem pogovoru z naročnikom in določitvi zahtev, se v laboratoriju proizvajalca testira vzorce, določi optimalno metodo in potrebno opremo. Na osnovi tega prejme naročnik podrobno ponudbo.

ceia2

Indukcijski grelni sistemi se uporabljajo v različnih industrijskih procesih:

Trdo spajkanje

CEIA generatorji so primerni za vsa trda spajkanja jekla, bakra, inoxa, aluminija in drugih kovinskih zlitin.

Mehko spajkanje

S specializiranimi kontrolnimi enotami je operaterju omogočeno nastavljanje parametrov in upravljanje vseh faz spajkalnega procesa.

Trdo spajkanje orodja

Zelo natančne naprave izrednih moči omogočajo segrevanje, ki je omejeno le na mesto spajkanja, s čimer so zaščitene metalurške lastnosti kovin.

Toplotna obdelava

CEIA generatorje je mogoče uporabljati za potrebe utrjanja (povečanje njihove trdote in trdnosti) kovin in površin.  Območje in globina gretja  sta odvisna od geometrije indukcijske zanke in časa izpostavitve magnetnemu polju.

Trdo spajkanje aluminija

Trdo spajkanje aluminija je zelo zahtevno, saj je razlika med temperaturo tališča aluminija in spajkalne zlitine dokaj majhna.

Tesnjenje pokrovčkov

Visokofrekvenčne naprave serije 900 so zaradi svojevrstnih lastnosti, kot so: hitrost, natančnost in ponovljivost – izredno primerne za aplikacije tesnjenja pokrovčkov.

Obdelava kovin

CEIA indukcijske generatorje je zaradi njihovega kompaktnega dizajna enostavno integrirati v kovaške stroje za procese obdelave pri visokih temperaturah (300-900°C) zlitin s titanom, nikljem in jeklom. Zaradi širokega obsega frekvenc in moči lahko CEIA generatorji dosegajo odlične rezultate in izkoristke pri magnetnih in nemagnetnih materialih.

Utrjevanje (curing) z indukcijo

Utrjevanje je proces, ko se s pomočjo toplote katalizira kemijske in molekularne strukturne spremembe v polimerih, kot so: epoksi, fenoli, poliestri in silikoni. Ti materiali se uporabljajo v različnih aplikacijah kot veziva, zaščitni premazi, tesnila, izolacija, zaščita in drugo.

Shrink fitting – Prileganje z raztezanjem in krčenjem

Je običajna tehnika v industriji ali v mehaničnih delavnicah, ki se uporablja za sestavljanje in razstavljanje različnih mehanskih delov. Pri tej metodi uporabimo toploto in fenomen temperaturnega raztezanja in krčenja ter ustvarimo močan mehanski spoj med dvema deloma.

SORODNA VSEBINA IN KATALOGI

NE SPREGLEJTE

KATALOGI

Go to Top

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/abtehnik/public_html/wp-includes/functions.php on line 5420